De PvdA in vernieuwing

PvdA-LogoDe Partij van de Arbeid is over een periode van zo’n 40 jaar van 50 á 60 zetels naar 10 á 15 zetels in de peilingen gegaan. Dat is uiteraard niet ongemerkt voorbijgegaan. Dit, samen met de voortdurende zorgen over het functioneren van onze partij alsmede de zorgen over de toekomst van de sociaaldemocratie, heeft een impuls gegeven aan allerlei vernieuwingsbewegingen en initiatieven. We noemen o.a. Van Waarde, Nieuw Links, Niet Nix, Linkse Vernieuwing, Rooie Veren, Ledendemocratie, e.v.a. Ook zijn er diverse, al dan niet versluierde, contra-bewegingen geweest.

De hieraan gerelateerde documenten zijn voor eenieder die de toekomst van de PvdA en de sociaaldemocratie aan het hart gaat zeer leerzaam. Wat lukte wel en wat lukte niet? Welke thema’s waren en zijn actueel? Wat waren de werkelijke redenen voor bepaalde acties? Welke voortgang is er geboekt en welke zaken werden en worden er tegengewerkt?

Helaas zijn de meeste van deze documenten onbekend en niet of slechts zeer beperkt toegankelijk. Daarom is middels deze website een deel van deze documenten beter toegankelijk gemaakt:
https://metvertrouwenlinksom.wordpress.com/documenten/

Voor andere documenten houden wij ons ten zeerste aanbevolen!

Dick Kalkman

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.