Steun kandidatuur Gerard Bosman

linksom_01Gerard Bosman, een van de initiatiefnemers van de beweging Linksom! in de PvdA, en voorzitter van de afdeling Ridderkerk, is tot onze teleurstelling niet voorgedragen als lid van het partijbestuur. Met deze kandidaatstelling wilde de beweging een uitgestoken hand uitdragen. Een uitgestoken hand om gezamenlijk in de partij te spreken over en te werken aan de zo noodzakelijke versterking van onze partij.

Volgens Gerard en Linksom! in de PvdA geeft de partij zich op dit moment onvoldoende rekenschap van de vertrouwenscrisis waarin zij verkeert. Het is dringend nodig om met elkaar te debatteren over een andere, linksere koers van onze PvdA. Een vanuit onze waarden gedreven politiek. Een koers die ook in daden op Van Waarde en rapport Melkert gebaseerd is. Politici die naast mensen staan die problemen hebben en samen met hun strijden tegen onrechtvaardigheid. Het debat over onrechtvaardigheid veel meer faciliteren en onze ledendemocratie niet te beperken tot alleen digitale stemmingen. Juist in de komende periode, waarin na drie grote verkiezingsnederlagen op rij weer een aantal belangrijke verkiezingen zullen plaatsvinden, is het van belang dat ook een beweging als de onze vertegenwoordigd is in het partijbestuur. Dat zal hernieuwd vertrouwen geven om de huidige leegloop van linkse partijleden, vaak met zeer veel trouwe partijjaren, te doen stoppen.

Gerard wil bij het 70-jarig jubileum van onze partij zeker stellen dat we er ook in de toekomst nog zijn om strijd te leveren tegen onrecht en onmacht. Dat we weer met passie geloven in onze idealen en oplossingen. Dat we daarvoor samen draagvlak organiseren. De oproep van onze Jonge Socialisten met de Van Waarde-motie ondersteunt hij daarom zeer. gerard_bosman_01Gerard zal voor het komende verkiezingsprogramma en kandidatenlijst ervoor strijden dat er een innovatief links beleid tot inzet wordt gemaakt. Dat een stembusakkoord over links en een waarden gedreven politiek geen loze woorden zullen zijn.

Problemen van gewone mensen herkennen, erkennen en aanpakken. Niet meer wegkijken of mooipraten, maar geloofwaardige politiek bedrijven. Het zal even duren, maar alleen dan maken we kans dat onze kiezers ons weer weten te vinden en ons hun vertrouwen schenken. Er staat veel op het spel. Visie, initiatief en inspiratie worden gevraagd. Aan ons de opdracht om een geloofwaardig links alternatief te bieden. Een initiatief dat vernieuwt, inspireert en verbindt!

Gerard is zeer bevlogen, geeft nooit op en heeft een ongekende inzet, ook omdat hij uit eigen ervaring weet wat de crisis voor mensen betekent, en hij weet mensen te inspireren en verbinden. Stem voor een betere toekomst voor onze partij, een positieve toekomst voor de sociaaldemocratie. Geef ons geluid een stem in het partijbestuur. Stem op Gerard Bosman!

Bijlage: Programma Gerard Bosman (pdf)
 

PS: Wij zien u graag bij het debat op vrijdag 12 februari: Uitnodiging

Advertenties

2 gedachtes over “Steun kandidatuur Gerard Bosman

 1. Ik begrijp hier echt niets van. Als neefje van Joop den Uyl, wij schrijven inmiddels Uijl, heb ik altijd ervaren dat er een in krachtige partij alle meningen er toe doen. Juist in deze moeilijke periode moet je als partij iedereen omarmen om gezamenlijk een ideaal uit te dragen.
  Wij spreken 13 April Spekman in Roermond en ik zal het zeker navragen.
  Maar zelf heb ik ook de ervaring dat het o zo moeilijk is om mensen op een lijn te brengen en te houden.
  Wat dat betreft zijn er sinds 2003 genoeg kansen geweest om een poging te wagen oud zeer op te ruimen.
  Er zijn volgens mij genoeg partijleden die gemotiveerd ‘ metvertrouwenlinksom volgen’ . Laten we hopen dat er van daaruit nog meer motiverende geluiden komen naar het partijbestuur om wel aan de oproep gehoor te geven.
  De ledendemocratie is er bij gebaat om niet alleen van uit het kader politieke meningen en standpunten te verdedigen, maar juist de oproep van anderen om het tegen geluid ook te horen blijft bestaansrecht voor de partij.
  In een versnipperend land met splinterpartijen zou het zomaar kunnen zijn dat de grootste partij buitenspel komt te staan. provincies en gemeenten zijn daar een voorbeeld van. Juist daarom zou het goed zijn om het partijbestuur zo in te richten dat iedereen zich thuis voelt in de partij.
  Samen sterker door eensgezindheid?

  1. Castricum, zaterdag 13 februari 2016

   70 jaar PvdA, hoe verder

   De website van de PvdA staat bol van toespraken van de partijtop, maar helaas niets over de aangenomen moties van de leden en de verdieping van onze waarden en beginselen.

   Ik wil het feest van de PvdA niet bederven, maar Jack Monasch heeft gelijk en de koers moet verlegd worden. Als sociaal-democratische partij is de PvdA het aan zijn stand verplicht dat potentiële kandidaten niet worden afgeschrikt en de leden voor de volgende verkiezingen open en eerlijk de nieuwe lijsttrekker c.q partijleider kunnen kiezen. Het past daarom niet dat onze voorzitter al zijn steun heeft uitgesproken aan
   Diederik Samsom. Zeker niet nu het vertrouwen van de kiezers in de PvdA tot het nulpunt is gedaald en de ankers van solidariteit met dat deel van de bevolking waar de PvdA voor zegt te staan, zijn losgeslagen.

   De partijtop zegt trots te zijn op de koers van dit kabinet. Als voorbeeld roemt Diederik Samsom het bereiken van 10 miljoen banen als mijlpaal, maar helaas sprak hij geen woord over het totaal aan werkelijk gewerkte uren, de stijging van deeltijdwerk en laagbetaalde oproepcontracten. Geen woord over de verdere stijging van langdurig werklozen en mensen die langdurig onder de armoedegrens moeten leven. Niets over de grote werkloosheid van meer dan 40% onder de beroepsbevolking van 60 jaar en ouder, Niets over de stijging van het aantal mensen in de bijstand en over de problemen in gemeenten met de thuishulp en psychische hulpverlening (ook CBS-cijfers).

   Samsom schetste de problemen met het vluchtelingenvraagstuk, maar van mensen die weinig solidariteit ontvangen hoef je geen solidariteit te verwachten voor opvang van vluchtelingen.

   Jeroen Dijsselbloem had het vol trots over de hervorming van de woningmarkt. Het gevolg is echter dat de huren fors zijn gestegen, sociale woningen worden verkocht en een betaalbare huurwoning vrijwel niet te vinden is. Het conjuncturele herstel van de economie wordt als overwinning door de PvdA binnengesleept, maar het zijn de belastingbetalers die de lasten moeten dragen terwijl veel welgestelden en multinationals hun vermogen en winsten weten weg te sluizen naar belastingparadijzen.

   ‘Als de sterkste schouders hun aandeel van de lasten niet dragen dan ontbreekt de solidariteit’ in de samenleving.

   Door het ongenoegen over het sociale beleid is het vertrouwen in dit kabinet en met name in de PvdA onder het nulpunt gezakt. Aan de beginselen van de PvdA ligt het zeker niet. Zij staan voor een duurzame leefomgeving en een menselijke, vrije, en solidaire samenleving. De PvdA heeft alleen toekomst als zij haar beginselen en idealen weer in het vaandel hijsen en deze koers ook in de praktijk weten vast te houden.

   Aad Nijmeijer,

   Lid van de PvdA

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.