Linksom! op het PvdA-congres

Door: Dick Kalkman

Komt u ook op 19 januari 2019 naar het PvdA-congres? Om 12:45 – 14:15 organiseert Linksom! een bijeenkomst. Een bijeenkomst over armoede, schulden en … basisinkomen.

Vast werk is geen luxe maar een recht. Het biedt zekerheid, inkomen en waardering. De dagelijkse praktijk is echter anders.

Nederland telt bijna een miljoen armen. 1 op de 10 kinderen groeit op in armoede. In de grote steden zelfs 1 op de 4 kinderen. Inkomen wordt niet goed verdeeld. Niet tussen kapitaal en werkenden. Niet tussen werkenden en mensen die niet kunnen of mogen werken. Van gelijke kansen tijdens opgroeien en opleiding is geen sprake.

Hoe bestrijden we armoede en ongelijkheid effectief? Hoe kan goed werk een recht worden in plaats van een plicht? Blijft er voldoende werk, of komt er minder werk? Hoe bieden we álle kinderen een eerlijke toekomst?

Wat is het antwoord van de sociaaldemocratie in de 21e eeuw? Hoe organiseren we dat? Een paneldiscussie tussen leden, deskundigen én mensen die armoede en uitsluiting dagelijks aan den lijve ondervinden.
 
 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.