Ideeënbundel armoedebestrijding

Talrijke sociaal-maatschappelijke organisaties zijn al actief met armoedebestrijding. Toch zijn er 1,3 miljoen huishoudens die onder de armoedegrens leven. Die armoede moet en kan afnemen in ons welvarende land. Deze bundel wil daaraan een bijdrage leveren.

Linksom! streeft naar structurele verbeteringen van armoedebestrijding. Een vangnet voor mensen die buiten hun schuld in de armoede terecht zijn gekomen. Eerlijkere belastingen, beter betaalbare nutsvoorzieningen en nog allerlei andere onderwerpen die aangepakt moeten worden.

Linksom! heeft daarom de Denktank Gedurfde ideeën over armoedebestrijding gevormd met ervaren mensen die zich willen inspannen voor deze doelgroep. Zij zijn vaak actief (geweest) als progressieve politicus, als wethouder, raadslid, bestuurslid of op andere wijze betrokken bij de armoede problematiek.

De ideeën in deze bundel zijn uit het leven gegrepen en zoveel mogelijk beproefd in gemeentelijke praktijk. Het zijn veelal gedurfde ideeën over armoedebestrijding. Ze zijn bedoeld voor het verbeteren van het gemeentelijke armoedebeleid. Het zijn suggesties voor het behandelen van onderwerpen over armoede door het gemeentebestuur en de gemeenteraad.


Een gedachte over “Ideeënbundel armoedebestrijding

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.